Най-добрата безплатна онлайн библиотека

Потомците на баба Тонка и Народният съд

FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2013
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 4,86
ISBN: 9786191521951
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Веселина Антонова
ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО

Насладете се да четете Потомците на баба Тонка и Народният съд Веселина Антонова epub книги безплатно

Описание:

Настоящата книга на известната русенска историчка Веселина Антонова е изградена върху разказа на Лиляна Балканска, правнучката на Баба Тонка, и върху малко познати архивни материали.

...же би дори на приятно парфюмиран тютюн и амбра, примесени с ухание на сено и сандалово дърво ... Историкът Лазар Велев: Внучката на Баба Тонка е ... ... . И всичко това в едно - в тонка бобчета. По указания на Георги Димитров от Москва. Присъдите на "народния съд" срещу политическия и военен елит на България от февруари 1945 г. са предварително определени в проценти по указания от Москва. За съдбата на една фамилия и ... Lexicon :: Потомците на баба Тонка и Народният съд ... . са предварително определени в проценти по указания от Москва. За съдбата на една фамилия и за историческата памет (Предговор).- В. Антонова. Потомците на Баба Тонка и Народният съд. С., „Изток-Запад", 2013, 7-10. Балкански е портрет на Баба Тонка, рисуван от нейния (през няколко поколения) зет.

През 1980 г. ... Смята се за разстрелян без съд и присъда..

И неговият гроб не се знае.


Предайте моля на семейство Гицови от гр. „Този, който пръв ни повика в народен живот…" Наскоро се навършиха 200 години от рождението на един от най-значимите водачи на народа ни по време на Възраждането -… Страхотен избор на книги Сага за Балканската война на цена от 13.00 лв. ☛ Booktrading.bg За повече информация и въпроси ☎0882 907 212 Те са разстреляни на 2 ноември 1944 г., а със задна дата пенсионираният училищен директор е осъден на смърт от Народния съд. Внучката на баба Тонка има две дъщери, Лиляна и Милкана....